וירוס הפפילומה הינו בין הוירוסים המדבקים ביותר שנמצאו כיום, הוירוס יעבור כמעט בדרך קבע בין שמונים אחוזים מהאוכלוסיה ואף יותר, במקרים מסוימים כעשרים אחוז מהאוכלוסיה ינשאו את הוירוס. ומכיוון שוירוס עובר בקיום יחסי יכולת ההדבקה שלו גבוהה, גם אמצעי מניעה אינם עוזרים בצמצום ההדבקה. אבל יחד עם זאת בשנים האחרונות נעשים מאמצים גדולים מצד משרד הבריאות על מנת לחסן את האוכלוסייה על מנת לצמצם את הימצאותו של הוירוס.
וירוס לא מגדרי

פפילומה גברים או פפילומה נשים? המחשבה הרווחת היא שוירוס הפפילומה מסכן בעיקר נשים בהתפרצות נגעים סרטניים באזור הרחם, אבל לא כך הדבר מכיוון שהוירוס מדבק גם גברים וגם הם עשויים להימצא תחת סיכון סרטני. נגיף הפפילומה שלו יש קרוב ל 200 זנים וכמעט שליש מהם קשורים למחלות סרטניות, כך שלא רק שאמצעי מניעה רגילים לא יעזרו לנו עם מניעת ההדבקה אלא שלא רק הנשים יכולות להיפגע מהוירוס.
הזן הקל
לוירוס הפפילומה האנושי ישנם שני סוגים הנחשבים ל"קלים" והוא 11 ו6 ואחת מתופעות הלוואי שלהם היא יבלות או בשפה הרפואית "קונדילומה", אשר מייצרת יבלות באזורים האינטימיים גם לגברים וגם לנשים. יבלות אלו לרוב נרפאות מעצמן או בעזרת תכשירים או בעזרת טיפול בחנקן נוזלי, יחד עם זאת אין להקל ראש בהימצאותם של יבלות מהסוג הזה.
זנים יותר קשים
כמו שאמרנו כמעט שליש מזני וירוס הפפילומה קשורים לתחלואה סרטנית בקרבנו, זנים אלו הינם 18, 16, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59. ומתוך כל סוגי הזנים האלו ישנם שניים שהם הנפוצים ביותר בקרב בני האדם ועם הוכחה ברורה כי במרבית המקרים שזנים אלו מופיעים, מופיעה גם תחלואה סרטנית וברוב המקרים אצל נשים. כיום החיסון מתרכז בשני הזנים שנחשבים למחוללי המחלה והם 18 ו 16 וכך גם החיסון מיועד עבורם.
דרכי טיפול ומניעה
בשנים האחרונות משרד הבריאות הכניס את חיסון וירוס הפפילומה אל פנקס החיסונים, דבר שאמור להביא לירידה בכמות הנדבקים בדורות הבאים. אך יחד עם זאת תוכלו גם להתחסן בגילאים מאוחרים, אצל גברים עד גיל 29 ואצל נשים עד גיל 41. אבל אם נתקלתם ביבלות ה11 ו6 עדיף לפנות רופא עור להמשך טיפול מתאים.